Izleti na moru

Izlet na moru, poludnevni ili cjelodnevni, možete aranžirati na dva načina:


1. Organizirani fish-piknik velikim brodom

dio ste velike grupe turista (50-150 osoba, ovisno o veličini broda); u cijenu izleta uračunati su hrana (uglavnom riba, salata i kruh) i piće (vino, sok, voda). Svaki izlet se sastoji od posjeta jednom od malih gradića na otoku Braču i kupanja u jednoj od mnogobrojnih uvala. Najčešće destinacije su Pučišća, Postira i Bol na Braču. Cijene se kreću oko 180-200 kn po osobi (cijene iz 2013. god.).

Upozorenje: po plažama šetaju bookeri koji prodavaju karte za fish-piknike, rafting itd. Pripazite se prevaranata, imaju lažne karte, od Vas uzmu kauciju i više ih nikad ne vidite.

Ne riskirajte i obratite se nama, mi ćemo Vam rezervirati mjesta po cijenama koje bi platili direktno kod ponuđača.

 

2. Individualni izleti

samo Vi i Vaši prijatelji, odnosno Vaša obitelj, na motornom čamcu, sa ili bez kapetana,apsolutna prednost ovakvog izleta je mir, jer niste u velikoj grupi turista, zatim individualni pristup kapetana, te ispunjavanje Vaših želja što se tiče duljine boravka na čamcu, u mjestima i na kupanju.

Čamac  se iznajmljuje na sate. Cijena jednog sata iznosi 100kn (cijena iz 2013.god.). Kod 7- ili 8-satnog izleta plaćate samo 6 sati. U cijenu su uračunati benzin, osiguranje i eventualno kapetan. Evo nekoliko prijedloga, uz napomenu da se svaki izlet može po Vašoj želji produžiti

 

a)Pučišća

Pučišća su mjesto nastalo od kamena. Ono i živi od kamena. Kamenarski je obrt u Pučišćima star nekoliko stoljeća. Mnogo je ljubavi, znanja i znoja ugrađeno u taj gradić. Pučišća su, po renomiranom portalu GlobalGrasshopper, jedno od 15 najljepših europskih gradića koje bi trebalo posjetiti. To je idealno mjesto za romantičnu šetnju daleko od gradskih gužvi. U mjestu su restorani, cafe-barovi i minimarket. Zbog blizine Ruskamenu, najomiljeniji izlet.

Trajanje izleta: 3h (50min vožnja do Pučišća, 1h20min šetnja po mjestu, 50min vožnja nazad)

 

b)Lovrečina

Lijepa, prirodna uvala poznata po pješčanoj plaži. Uživajte u kupanju, igrajte se najfinijim pijeskom, posjetite farmu magaraca, osvježite se u plažnom cafe-baru.

Trajanje izleta: 4h (1h20min vožnja do Lovrečine, 1h20min boravak u uvali, 1h20min vožnja nazad)


c)Postira

Kao i Pučišća, ali nešto veće. Veći izbor restorana i malih dućana. Autentični doživljaj mediteranskog malog otočnog mjestašca. Zaklonjeno uvalom i s puno atraktivnih kamenih bijelih kuća, i ovo mjesto  pokazuje zašto je Hrvatska toliko popularna turistička destinacija.

Trajanje izleta: 4h (1h30min vožnja do Postira, 1h šetnja po mjestu, 1h30min vožnja nazad)


d)Pučišća + Lovrečina

Kombinacija izleta a + b, ali sa nešto izmijenjenim planom.

Trajanje izleta: 5h (50min vožnja do Pučišća, 45min šetnja po mjestu, 45min vožnja od Pučišća do Lovrečine, 1h20min boravak u uvali, 1h20min vožnja nazad)


e)Pučišća + Lovrečina + Postira

Kombinacija izleta a + b + c, također sa nešto izmijenjenim planom.

Trajanje izleta: 8h (50min vožnja do Pučišća, 1h šetnja po mjestu, 45min vožnja od Pučišća do Lovrečine, 1h30min boravak u uvali, 30min vožnja od Lovrečine do Postira, 1h30min šetnja po mjestu, 1h30min vožnja nazad)


f)Vruja

Osjetite se kao u raju- posjetite uvalu Vruja i u uvali- po mnogima- jednu od najljepših plaža na cijelom Jadranu. Netaknuta priroda, nevjerojatno sitan šljunak, podmorje puno legendi…  Plaža je opasana strmim liticama, te se do nje može doći samo morskim putem. Ispod površine mora nalaze se brojni izvori slatke vode. Zaronite malo dublje i doživite osvježenje u pravom smislu riječi. Osim plaže, lokacija je prepoznata kao jedna od najboljih mjesta za ronjenje. A ako Vas nekakva oluja zadrži u Vruji i preko noći, čuti ćete zvonjavu crkve potonulog grada Pelegrina…

Trajanje izleta: 4h (1h30min vožnja do Vruje, 1h kupanje, 1h30min vožnja nazad)


g)Omiš

Pješčana plaža, rijeka Cetina, restorani, cafe-barovi, festivali, partyji, povijesne znamenitosti, gusarske večeri, shopping… tisuću razloga da posjetite Omiš. Za više informacija prosurfajte internetom i… oprez! Omiš je zarazan. Tko jednom dođe, uvijek se vraća. Ovaj izlet možete imati i u noćnoj verziji.

Trajanje izleta: 3h (50min vožnja do Omiša, 1h20min šetnja gradom, 50min vožnja nazad)

Kontakt

Nenad Kuzmanić
Ruskamen III/3
21317 Lokva Rogoznica
nenokuzmanic@yahoo.com
Telefon/Mobitel:
+385 91 526 4885 / 00385 21 871202

Ruskamen

Pročitaj detaljnije


Izleti na kopnu
Izleti na moru
Sport
Linkovi