Sport

Rafting

Rijeka Cetina je s pravom smatrana za jednu od najljepših u Hrvatskoj. Rafting na Cetini je najomiljenija  i najposjećenija atrakcija na cijeloj Omiškoj rivijeri. Na prijatni i pomalo avanturistički način daje „točku na i“ Vašem odmoru na moru.  Slapovi, vodopadi i brzaci raznih veličina i brzina strujanja vode, jezerca, obale pune bujne vegetacije, impozantne stijene i špilje, kupanje u kristalno čistoj vodi… Sve to doživjet ćete na raftingu, koji počinje u selu Penšići, a završava u poznatom izletištu „Radmanove Mlinice“, i traje 3-4 sata. Svaki čamac ima svog iskusnog skipera.


Canyoning

Canyoning je jedan od novijih sportova, a predstavlja kombinaciju hodanja, plivanja i penjanja. Održava se u teško pristupačnom dijelu kanjona u kojem nema ni raftinga, ni civilizacije, samo divlja i netaknuta priroda. Vaša avantura traje 3-4 sata, a cijelo ste vrijeme pod budnim okom iskusnog vodiča, koji će Vam dati na izbor želite li manje ili više zahtjevnu stazu. Ako zaista želite upoznati pravu, divlju, iskonsku prirodu, tada je canyoning bez sumnje prava stvar za Vas.


Zipline

Smjestite se u udobno sjedalo i "poletite" zrakom preko rijeke Cetine brzinom većom od 70 km/h. Čvrsto privezani spuštajte se jednom od 8 čeličnih sajli i oslobodite se svih strahova, prepustite adrenalinu da odluči kojom će Vam brzinom kucati srce i konačno doživite svoj leteći san! Najduža sajla je duga 700 m, a najveća visina doseže 150 m nadmorske visine. Izlet traje 3 sata i uključuje šetnju prirodom te kratku obuku. Zipline predstavlja najnoviju omišku atrakciju, koju ćete dugo,dugo pamtiti.


Free climbing

Visoke masivne stijene koje okružuju Omiš idealno su mjesto za ljubitelje ovog ekstremnog sporta. Na lijevoj obali rijeke Cetine, samo 5 minuta hoda od centra Omiša, nalazi se veći broj označenih i opremljenih penjačkih ruta, raznih stupnjeva zahtijevnosti. U lokalnom penjačkom klubu možete unajmiti opremu, ali i angažirati učitelja.


Trekking

Planine Biokovo, Mosor i Omiška Dinara nude nebrojene mogućnosti za naše goste, koji žele kombinirati svoj odmor na plaži sa hodanjem kroz prirodu- trekkingom. Sve ove planine protkane su dobro markiranim pješačkim stazama. Na trekkingu možete ostati satima, a ako hoćete, i danima... Idealna aktivnost za one koji žele zaboraviti okolni svijet, otkrivati tajanstva netaknute prirode, upoznati bogatstvo hrvatske prirode i uživati u čudesnom spoju mediteranske i kontinentalne klime.


Ronjenje

Jadransko more, jedno od najljepših svjetskih mora, nudi idealne uvjete za ronjenje kako iskusnih sportaša, tako i amatera, ili onih kojima je to apsolutno prvi put. Zbog nekolicine antičkih podmorskih nalazišta, individualno ronjenje u Hrvatskoj je zabranjeno, te morate roniti u aranžmanu jednog od ronilačkih klubova. U okviru kluba možete pohađati brze kurseve, ali i službenu školu ronjenja, te doći do međunarodno priznate ronilačke licence.


Windsurfing

Windsurfing ili jedrenje na dasci jedan je od najpopularnijih ljetnih sportova na vodi. U Hrvatskoj se windsurfing prvi puta spominje još davnih 70-ih godina. Od tada pa sve do danas njegova popularnost sve je veća i veća. To i ne čudi budući da su uvjeti za windsurfing u Hrvatskoj više nego idealni. Vjetrovi poput bure, juga i maestrala idealni su za uživanje u windsurfingu bilo da se radi o početnicima ili iskusnim znalcima. Ruskamen je, poslije Bola na Braču i Pelješkog kanala, najbolja destinacija na cijelom Jadranu.


Parasailing

Želite se osjećati slobodno poput ptice i uživati u prekrasnom pogledu na more i obalu? A htjeli bi također taj užitak podijeliti s nekom, Vama dragom osobom? Ništa lakše! Povedite prijatelja ili Vašu bolju polovicu do Omiša ili Makarske, ponesite kameru i  letite nad Jadranom na visini od  30 – 100m, promatrajući svijet iz ptičje perspektive! Parasailing je iskustvo koje se lako ne zaboravlja!


Paragliding

Paragliding je jedan od ekstremnih sportova koji oduševljava brojne zaljubljenike u letenje zrakom i promatranje divnih panorama i pejsaža iz visina.

Jedno od najpoznatijih polaznih mjesta u Dalmaciji je Omiš. Zahvaljujući ujedinjenim utjecajima mora, rijeke i planine, prisutne su turbulencije dostatne da bi Vas održale satima u zraku. Mjesto slijetanja je velika omiška pješčana plaža.

Kontakt

Nenad Kuzmanić
Ruskamen III/3
21317 Lokva Rogoznica
nenokuzmanic@yahoo.com
Telefon/Mobitel:
+385 91 526 4885 / 00385 21 871202

Ruskamen

Pročitaj detaljnije


Izleti na kopnu
Izleti na moru
Sport
Linkovi